Udomi me

cropped-1924494_604144692993628_855338327_n1.jpg

Odazovite se na pozive, ponudite svoj dom i svoje srce i ne dozvolite da se ove priče završe tako tužno!

Posetite našu Facebook stranicu i potražite naše hitne slučajeve, pomozite bar privremeno!

https://www.facebook.com/VOLONTERICACAK/photos_albums?ref=hl

JEDNA OD MNOGIH TUŽNIH PRIČA

Izbačen na Ibarskoj magistrali u dubokoj starosti. Verovatno su vlasnici krenuli na more, pa usput da ga se reše, dosta mu je bilo.

Našla ga je devojčica iz Gornjeg Milanovca, hranila ga i krila u okolini svoje kuće jer ima veliko srce i malo razumevanja okoline. Udomila ga je u Čačak  i mislila da uživa.

U kasnu jesen nađen je na ulici, u kutiji, smrznut i gladan.

Zimu i debele minuse proboravio u pansionu, u otvorenom boksu, sa kućicom, ali navikao na topli dom, sve više je kopnio. Oglašavanje za udomljenje nije davalo rezultate, dugo, predugo.

Jesen u pansionu

Jesen u pansionu: Siguran i bezbrižan, čeka dom i veruje ljudima uprkos svemu.

Pokušaj udomljenja u Nišu je propao.

Put u Niš i nova nada Bilo mu je lepo

Put u Niš i nova nada : Strpljivo čeka na stanici i lepo i pristojno se vozi. Bilo mu je lepo, ali samo par sati imao je dom 🙁

Vraćen u privremeni smeštaj, samovao je mesec dana…

Ponovo sam

… i konačno zaspao snom pravednika.

Slika002

Datum: novembar 2011.

ČUPAVKO– Očigledno je izbačen iz kuće, ne snalazi se na ulici, tužan i uplašen. Vidno je mršav, dlaka je u lošem stanju, ali nije bolestan, samo mu treba dom i brižna ruka. U pansionu zbrinut na veresiju zahvaljujući vlasniku pansiona koji i sam vidi da ovom Čupavku nema života na ulici.

23.01.2012. – Čupavko će vrlo teško naći dom 🙁 Kako stvari stoje, ima oko 6-7 godina, prednji zubi su mu u lošem stanju. Treba mu dobra hrana, toplo mesto, pžnja i ljubav. Dlaka bi mogla da se oporavi, mogao bi da se ugoji, mogao bi da izgleda lepo… ali neće imati gde:( Voli da se sklupča u naručju, voli da je siguran. Ako mu ne nađemo dvorište, na ulici je mrtav za par sati! Ponudite smeštaj,hrana i veterinarska nega biće naša briga!

03.03.2012. – Put do Niša i nazad.

Okupali smo ga, osušili fenom, očešljali, nahranili, sve idealno, a onda legao da spava i kada ga je mala devojčica od dve godine pomazila, on zarežao i pokušao da ujede. Star je i hoće mir! Za 15 sati koliko smo proveli on i ja, nijednom nije zalajao. Piški i kaki isključivo na travu napolju, ali… Stigao nazad u Čačak.Mnoooogo je mršav, kosti mu ispadaju, a jeo je salamu kao mećava. Mora da nije mogao tvrdu i krupnu hranu.

SAMUJE NA JEDNOM IMANjU 🙁

04.04.2012. – Mirno, u snu, otišao iza Duginog mosta :(((

 

One thought on “Udomi me

  1. Podarite im domove, otvorite srca, vracaju hiljadu puta vise 🙂

Leave a Reply